19:00

Offerdals IF

Referat: Brunflo FK2 - Offerdals IF

En sista match för säsongen på konstgräset och en sån där riktig höstkväll med regn i luften, strålkastarna på och fullt med publik efter långsidan. Kan inte bli bättre.
Det känns som en upprepning men vi börjar matchen på samma sätt som vi gjort de tidigare matcherna nämligen att vi rullar igång bollen och låter Offerdal jaga. En del fina kombinationer som resulterar i flera lägen till en tidig ledning men tyvärr inget nätrassel.
Efter sisådär 20 minuter löper Filippa (comeback efter nästan 4 månader av skadefrånvaro) ifrån sin back och blir nedriven i straffområdet vilket resulterar i straff. Målvakten gör som inte många gör, hon står kvar och kan rädda. Således fortfarande mållöst.
En viss stress infinner sig och vi gör några misstag att slå bollen in i mitten när vi är på väg upp och de framåt som gör att de har några frilägen och chanser som Irma kan avvärja tillsammans med backlinjen.
Skönt att Saga Hägred visar nickkvalitéer i straffområdet efter en fin hörna av Alex fram till 1-0. Skönt. Innan halvleken är till ända och kaffet inmundigas har Mira ökat ledningen till 2-0 även detta på en fin hörna av Tuva som Mira sätter pannan till. Bra Hägreds att använda huvudet till bra saker.
Andra halvlek blir något svår då regnet gjort planen hal och bollen svårbemästrad. Vi fortsätter dock med att skapa chanser och kan öka ledningen till 3-0 genom Ida som stöter in bollen på ett perfekt inlägg från kanten av Amanda. Avslutningen blir något avslagen men inga större farligheter och vi kan inkassera ytterligare en vinst i division 3.
Guldskon till Stina som håller ihop försvaret på ett bra sätt, Emilia skapar hela tiden chanser både för sig själv och har en del fina passningar främst i djupled på yttermittfältarna. Kul också att se Filippa tillbaka på planen med fina löpningar på kanten.

Dubbla matcher i helgen, division 2 derby på lördag hemma mot Frösön på naturgräset kl 13:00 och avslutningen av division 3 serien hemma mot Ragunda på söndag, även den på naturgräs kl 13:00